3 handige tips bij het kiezen van een scooterverzekering

mei 22, 2024 Uit Door Marieke

Net een nieuwe scooter gekocht? Voordat je de weg op kan is het nodig om een verzekering voor je scooter af te sluiten. Het kiezen van een scooterverzekering is niet eenvoudig, omdat er zoveel verschillende aanbieders zijn. Wij hebben drie handige tips op een rijtje gezet, zodat jij direct een goede en goedkope scooterverzekering kunt afsluiten.

De verschillende scooterverzekeringen:

Er zijn verschillende verzekeraars maar je kan ook uit verschillende dekkingen kiezen. Hoe hoger de dekking, hoe beter je verzekerd bent. Maar een hogere dekking kost uiteraard ook meer.

WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid): Dit is de minimale verplichte dekking die je nodig hebt voor je scooter, hiermee ben je verzekerd voor schade die je anderen toebrengt.

WA + Diefstal: Naast de wettelijke aansprakelijkheid ben je met deze dekking ook verzekerd tegen diefstal van je scooter.

Allriskverzekering: Als je echt goed verzekerd wilt zijn, ga je voor all-risk. Deze verzekering dekt vrijwel alle schade, of je het zelf veroorzaakt of niet.

1. Bepaal het eigen risico

Naast de maandelijkse premie hebben de meeste verzekeringen ook een eigen risico. Dit is het bedrag dat je eerst zelf moet betalen in het geval van schade of diefstal. Alles boven het eigen risico wordt gedekt door de verzekering. Bepaal hoeveel eigen risico je kunt missen in het geval je gebruik moet maken van deze verzekering. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie.

2. Hoeveel schadevrije jaren heb je opgebouwd?

De premie van je scooterverzekering hangt ook af van het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Hoe meer jaren je geen schade hebt gemeld, hoe goedkoper de verzekering wordt. Vergeet daarom niet om de schadevrije jaren door te geven aan je nieuwe verzekeraar.

3. Lees de reviews van de verzekeraars

Voordat je de scooterverzekering daadwerkelijk gaat afsluiten raden we aan om nog even de reviews te checken. Hoewel alle aanbieders al geverifieerd zijn wil je natuurlijk een zo goed mogelijke keuze maken. Heeft de verzekeraar een goede klantenservice? Wordt je snel uitbetaald als je schade hebt? Ervaringen van anderen kunnen je helpen om de juiste beslissing te maken.

Het kiezen van een goede en goedkope scooterverzekering is niet moeilijk meer als je gebruikmaakt van de vergelijker op Zeker.com. Kiest direct de beste verzekering zodat je snel de weg op kan met jouw nieuwe scooter.