Vespa Primavera 4-takt Euro 2 / Euro 4

Vespa Primavera 4-takt Euro 2 / Euro 4

De eerste Vespa werd gelanceerd in 1946, de eerste Vespa Primavera zag in 1968 het levenslicht. Na tientallen jaren kwam er een splinternieuwe editie, wat maakt deze scooter superieur aan de klassieker uit de jaren zestig?

 

Dezelfde uitstraling, nieuwe prestaties

De oorspronkelijke Vespa Primavera haalt Euro 2 niet eens, laat staan de Euro 4 norm die momenteel standaard is. De Vespa Primavera 4-takt van tegenwoordig heeft wel een Euro 4 keurmerk, verder zijn de klassieke vormen nog steeds duidelijk zichtbaar. Dit merk is zeer terughoudend met modernisering van het design. Dit is precies de reden waarom het merk zo iconisch is geworden en tot op de dag van vandaag nog steeds is. Onder de mooie kappen gaat wel veel innovatie schuil, en dat is met de steeds strengere milieueisen ook belangrijk.

 

Welke Primavera’s zijn er leverbaar?

Het lijkt wel een Italiaanse ijssalon, er zijn volop ‘smaken’ van de beroemde scooter uit Italië. Momenteel kun je kiezen uit:

 

 

Tijd voor een nieuwe scooter!

Kies liever voor een nieuwe Vespa Primavera 4-takt dan die oude Euro 2 brommer tot het gaatje op rijden. Natuurlijk ben je als doorgewinterde Vespa rijder helemaal gek van jouw klassieker, maar er komt een tijd dat je afscheid moet nemen. Dit geldt ook voor jouw oude scooter. Je kunt deze nog houden voor speciale ritten, of voor een leuk prijsje proberen te verkopen aan een hobbyist. Wellicht is inruil ook mogelijk. Hier zijn enkele redenen om voor een nieuwe Vespa Primavera 4-takt met Euro 4 te kiezen:

 

  • Minder benzineverbruik dus lagere kosten per kilometer.
  • Minder uitstoot van schadelijke stoffen dus beter voor jouw omgeving.
  • Vrijwel geen onderhoud aan de motor, wat tijd en kosten bespaart.
  • Geen beperkingen bij rijden, zoals een verbod op 2-takt scooters in Amsterdam.
  • ‘Future-proof’, Euro 4 blijft de komende jaren als standaard norm bestaan.

 

Kan het nog zuiniger?

Als je twijfelt tussen een Vespa Primavera 4-takt Euro 4 scooter, of tussen een volledig elektrisch model, dan is het zeker de moeite waard om naar de nieuwe Vespa Elettrica te kijken. Deze scooter heeft een zeer krachtige en compleet stille elektromotor, de actieradius is goed voor een e-scooter en de snellaadfunctie is uniek te noemen in dit segment. Je hoeft nooit meer naar een tankstation, tenzij je de broodjes daar lekker vindt natuurlijk. Wat betreft het design is de Elettrica namelijk bijna gelijk aan de Primavera, je ziet vooral aan de kleur dat het een ander type betreft. En je hoort het verschil natuurlijk, want je hoort voortaan de motor niet meer!