Reizen

Mooie routes om met de Vespa te verkennen

De Vespa is een scooter die bij bijna iedereen wel bekend is. De naam Vespa is zelfs zo populair dat deze niet alleen als merknaam wordt gebruikt, maar zelfs wordt gebruikt om een bepaald type scooter aan te duiden. De Vespa is niet alleen een populair vervoersmiddel voor dagelijks gebruik, maar is ook een interessante optie om te gebruiken tijdens vakanties of weekendjes weg. Met een Vespa ben je erg mobiel en kun je op een originele manier gebieden verkennen. In dit artikel geven we je een aantal tips en inspiratie voor de leukste Vespa routes in binnen- en buitenland.

Met de Vespa er op uit in eigen land

Misschien heb jij een Vespa thuis en wil je ook de Vespa verder van huis kunnen ervaren. Dit is geen enkel probleem, want er zijn op meerder plaatsen in Nederland en in het buitenland plaatsen waar je een Vespa voor een dag of een aantal dagen kan huren. De regio Amsterdam is natuurlijk erg populair bij vooral buitenlandse toeristen, maar je kunt deze regio nog beter verkennen op een Vespa, wat te denken van een route langs oudhollandse plaatsen zoals Volendam en Monnickendam en het mooie Waterland gebied? Deze dorpen zijn moeilijker te bereizen met het openbaar vervoer en zijn ideaal om met de scooter te bezichtigen. In dit gebied zijn meerdere routes mogelijk van een paar uur tot hele dagtochten. Ook het zuiden van Nederland en de heuvelachtige provincie Limburg is fantastisch om op de Vespa te ontdekken. De tochten rond Maastricht en Vaals zijn adembenemend mooi en de wegen zijn relatief rustig in dit gebied. Een overnachting in Maastricht is natuurlijk nooit een straf en maakt je scootervakantie helemaal compleet.

Gebruik de Vespa voor prachtige tochten over de grens

Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld is Vespa een vooraanstaand scootermerk. In de meeste steden vind je dan ook voldoende mogelijkheden om een Vespa te huren. Een bestemming die in dit artikel niet kan missen is natuurlijk Italiƫ. Dit is het Mekka van de Vespa en hier vind je honderden diverse routes die je op de Vespa kan afleggen. Een van onze favorieten is het gebied tussen Siena en San Gimignano. Op deze route waan je je in een film en rijd je langs prachtige dorpjes en steden die fungeren als open lucht Musea. Wanneer je het nog verder van huis wil proberen dan is het Zuid-Afrikaanse Kaapstad een echte aanrader om er met de Vespa op uit te gaan. Het zogenaamde schiereiland dat zich aan de achterkant van de wereldberoemde Tafelberg bevindt, is zeer goed met de Vespa te ontdekken.

Vespa Reis

De beroemde Chapmans Peak Drive is er een van een ongekende schoonheid die je jouw leven lang zal herinneren. In Kaapstad zijn meerdere bedrijven gevestigd die Vespa scooters verhuren voor een dag of meerdere dagen. Let er wel op dat je het weerbericht goed in de gaten houdt en checkt dat het niet te hard waait, want de beruchte Zuid-Oosterwind kan nog weleens verraderlijk uit de hoek komen in dit gedeelte van de wereld.

Leestips:

Toscane verkennen op de Vespa