Vespa scooters 2020

Wat is er nieuw voor Vespa in 2020?

Vespa heeft drie nieuwe modellen gelanceerd voor 2020. Eigenlijk vier als je de GTS300 motorscooter en Sprint bromscooter apart telt. Toch zijn het geen compleet nieuwe modellen maar variaties van bestaande types. Is het dan toch de moeite waard om in 2020 een Vespa te kopen? Of kunnen we nog wel een jaartje wachten? Laten we de nieuwste modellen eens kritisch bekijken.

 

vespa-2020--scooters

RED Edition

Dat de Vespa Primavera een waardige opvolger was voor de populaire LX mag duidelijk zijn. Dit is een topklasse scooter die nog wel even in het assortiment mag blijven. De RED Edition laat zien hoe tijdloos en mooi het oorspronkelijke design is door vrijwel de gehele scooter in de kleur rood uit te voeren. Dus ook het zadel en de velgen, alles is rood. Voor de details zoals de spiegels en de verlichting wordt gebruikt gemaakt van chroom, wat meer definitie geeft aan de contouren. Deze scooter is rood, heel erg rood. Toch is het niet een ‘modelletje voor vrouwen’, een idee dat vaak wordt bedacht door een groep mannen in een kantoor. Net zoals de eerste Vespa in 1946 is dit een scooter voor iedereen, man of vrouw, die goede kwaliteit en een opvallend design kan waarderen. Je mag het ‘lipstick’ rood noemen, of ‘Ferrari’ rood, het is en blijft een bijzonder nieuw Vespa model voor 2020.

 

Racing Sixties

Zowel de Sprint 50cc scooter als de GTS300 met 125cc hebben een nieuwe styling gekregen voor 2020. Deze modellen zijn in 2020 leverbaar in helder wit met een rode streep en in diepgroen met een gele streep. Alleen al de kleuren bieden een compleet uniek aanzicht. Naast de speelse streep valt ook direct het stiksel van het zadel op. Daarmee ontstaat een jaren zestig look die heel sportief overkomt. Logisch dus dat ze voor de Sprint als basismodel hebben gekozen boven de wat ‘zwaardere’ Primavera. Er is bij deze modellen ook gekozen om de sierstrips in plaats van chroom in mat zwart uit te voeren. We zouden haast de goudkleurige velgen vergeten, die de aandacht naar de banden trekken.

 

Sean Wotherspoon

De meest opvallende verschijning in de Vespa lineup voor 2020 is de Vespa Primavera Sean Wotherspoon. Deze designer heeft de vrije hand gekregen om de Primavera van een geheel eigen stijl te voorzien, en dat is gelukt! Niet eerder zagen we zoveel kleuren op één scooter; naast de hoofdkleur geel zijn er delen in rood, in lichtblauw en er is ook nog een lichtbruin zadel. Het deel bovenop het stuur is opvallend donker, wat lijkt te verwijzen naar de banden die uiteraard ook donker van kleur zijn. Wotherspoon heeft al eerder voor Nike een schoen ontworpen, dus hij weet hoe belangrijk branding is. Niet alleen zijn eigen naam maar ook het merk Vespa is duidelijk zichtbaar, om aan te geven dat het hier om een exclusief design van een luxe merk gaat. Gelukkig wordt dit niet doorberekend in de prijs, die ligt niet hoger dan normaal.

In plaats van krampachtig te vernieuwen en met een nieuwe scooter op de proppen te komen, hebben ze de meest populaire Vespa modellen een nieuwe look gegeven. Zo wordt een nieuwe Vespa scooter kopen wel heel aantrekkelijk!