De voordelen van autoverhuur software

januari 13, 2021 Uit Door Marieke

Als autoverhuurbedrijf kom je anno 2021 nergens zonder een goede website. Klanten willen tegenwoordig alles online kunnen doen, dus dat geldt ook voor het huren van auto’s, bestelbusjes of campers. Het liefst heb je dan ook een echte webshop, waar je klanten door je aanbod kunnen browsen net zoals ze dat doen bij het online bestellen van nieuwe kleding.

Er zijn maar weinig systemen die goed aansluiten op de specifieke wensen en behoeftes van een autoverhuurbedrijf. Het meest in de buurt komt de autoverhuur software en webshop van Rentpro. In dit artikel lees je alles over de voordelen van zulke software.

Voordelen van de webshop

Rentpro levert webshops die specifiek gemaakt zijn voor autoverhuurbedrijven. Hiermee profiteer je van de volgende voordelen:

  • Nadat klanten de keuze hebben gemaakt voor een voertuig, kunnen ze direct de beschikbaarheid en de juiste prijs (op basis van termijn prijsstaffels) ervan zien. Is hij niet beschikbaar, dan krijg je meteen een alternatief gepresenteerd.
  • Werk je met borg, dan krijgt een klant dat ook te zien.
  • Alle relevante opties zijn gemakkelijk aan te vinken op de productpagina, zoals een steekwagen of spanbanden.

Voordelen van de verhuursoftware

De online verhuursoftware is helemaal afgesteld op de webshop. Enkele voorbeelden:

  • Bestellingen komen meteen in de software terecht; hier krijg je in een speciale app een melding van.
  • Werk je op basis van offertes, dan zijn die gemakkelijk op te stellen in de software.
  • De autoverhuur software komt met een handig dashboard waarop je de planning kunt zien van alle lopende orders in de komende periode.
  • Op je dashboard kun je ook orders aanpassen of facturen, klanten, offertes en voertuigen beheren.
  • Krijgt je klant een bekeuring, dan kun je in de software gemakkelijk opzoeken wie in welk voertuig heeft gereden.
  • Ook is er een CRM systeem geïntegreerd waarin je al de klantgegevens kunt vastleggen.

Ook handig: een smartphone app

Naast de webshop en de verhuursoftware kun je met Rentpro ook gebruik maken van een handige app voor je smartphone. Hiermee kun je bijvoorbeeld foto’s maken van een voertuig om de staat te bepalen bij het afleveren. Deze worden dan automatisch naar de software verstuurd. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden met de app.