Duurzaam scooter rijden met een elektrische Vespa

juni 2, 2019 Uit Door Marieke

Onze wegen worden steeds voller en het rijden in de auto wordt steeds minder aantrekkelijk. Fossiele brandstoffen raken op en het is zaak om met z’n allen om meer aan onze planeet te denken. De scooter is een alternatief die steeds populairder wordt, omdat dit aanzienlijk goedkoper is om te onderhouden en te rijden met betrekking tot de benzine dan andere alternatieven. De meest populaire scooters op dit moment zijn de retro modellen, klassiek ogende scooters voorzien van de meest moderne technieken. Het Italiaanse Vespa is een van de meest toonaangevende merken op dit moment. Vespa is de markleider in dit segment en een voorloper in de scooterbranche. Vespa heeft tegenwoordig ook duurzame en milieuvriendelijke retro scooters in de vorm van de elektrische Vespa’s.

De Vespa Elletrica heeft dezelfde Italiaanse retro look als haar voorgangers

De eerste volledig elektrische Vespa wordt verkocht onder de merknaam: Vespa Elletrica en is een baanbrekende scooter die naar verwachting in een nieuwe trend zal veranderen. Het wordt steeds populairder om elektrisch te rijden. Bovendien is op dit moment het elektrisch rijden ook aanzienlijk goedkoper. In de uitstraling en het comfort doet de elektrische Vespa in niets onder dan zijn benzine-aangedreven voorgangers. De looks zijn nagenoeg hetzelfde met de klassieke Italiaanse uitstraling en de chroom afwerkingen op meerdere plaatsen over de randen. Aan de buitenkant is het vrijwel niet zichtbaar of je met een benzine Vespa of een elektrische variant te maken hebt.

Qua prestaties doet de elektrische Vespa niet onder voor andere 50cc scooters

De elektrische Vespa is erg gebruiksvriendelijk en is op verschillende manieren op te laden. Je kan de scooter opladen via een openbare laadpaal of thuis in het stopcontact. De tijd om de accu volledig op te laden is ongeveer vier uur. Met betrekking tot de prestaties, is er vrijwel niets waarin de elektrische Vespa onder doet voor haar voorgangers. Met de trekkracht van de elektrische motor heb je in de meeste gevallen meer power en acceleratie op zowel de vlakke weg, als op hellingen, dan met andere standaard 50cc scooters. De topsnelheid van de elektrische Vespa ligt rond de 100 kilometer per uur, uiteraard afhankelijk van het gewicht op de scooter en het weer of de wind.