Hoe kiest u lak voor een auto?

mei 2, 2020 Uit Door Marieke

Er zijn verschillende factoren waar u over na moet denken bij het kiezen van lak voor een auto. Lak is erg belangrijk en het hele schilderproces duurt lang. U wilt geen fout maken met uw lak keuze en moet het vervelende proces van het overspuiten van uw auto doorlopen. Er zijn verschillende soorten lak voor een auto, en die worden gebruikt voor verschillende resultaten.

Stap 1 – De verschillende verven

Je wilt nadenken over het soort lak. Er zijn veel verschillende kleuren en soorten urethaanlak. Deze lak beschermt uw auto tegen UV-stralen en is goed bestand tegen alle soorten weer. De kleurdiepte van de urethaanlak is vrij levendig. Andere soorten lak zijn onder andere lak, email en acryl. Als u de auto zelf thuis schildert, is urethaan uw beste keuze.

Stap 2 – Primer, Color Coat en Clear Coat

Om autolak aan te brengen heeft u naast de kleur lak verschillende soorten nodig. Ook heeft u een grondlak of grondlaag nodig, evenals een blanke lak of toplaag. Het is het beste dat al deze lakken van dezelfde fabrikant komen, want ze zijn ontwikkeld om samen te werken. Lakken van verschillende fabrikanten kunnen moeite hebben om zich aan de onderste laag te hechten en kunnen niet lang meegaan. Kies de gewenste kleur en koop dan de primer en toplaag van dezelfde fabrikant.

Stap 3 – Lak kleur

Haal verschillende lakboeken en kijk wat je aanspreekt. U wilt rekening houden met het type auto, uw persoonlijkheid en eventuele artistieke elementen die u leuk vindt en die op de auto kunnen worden toegepast. Als u uw auto voor zaken gebruikt, werken meer klassieke kleuren het beste. Als deze lak is voor een klassieke auto of een sportauto dan kunnen er meer wilde en gedurfde kleuren worden gebruikt. Als u een autokleur heeft gezien op een specifieke auto, bel dan de dealer om de kleurcode te krijgen. Er zijn zes hoofdlakkleuren, rood, grijs, zwart, zilver, blauw en beige, maar er zijn veel variaties op deze kleuren. Andere, minder populaire kleuren zijn nog steeds beschikbaar, hoewel ze misschien wel duurder zijn.

Stap 4 – Lakkwaliteit

Koop de beste kwaliteit lak binnen uw budget. Een hogere kwaliteit lak zal er beter uitzien als het eenmaal is aangebracht en zal veel langer meegaan. Er zijn veel verschillende kwaliteitslakken en als u een lagere kwaliteit koopt, kan het zijn dat u uw auto vaak moet herschilderen en retoucheren.