Waarom Vespa scooter kopen?

Waarom Vespa scooter kopen?

september 20, 2020 Uit Door Stefan Draaisma

Je hebt scooters en je hebt Vespa scooters. Het is net als met Italiaans ijs; een bak uit de supermarkt smaakt toch anders dan een hoorntje op vakantie in Italië. Toch zijn er behoorlijk wat (goedkopere) alternatieven leverbaar, waarom zou je een Vespa scooter kopen? Dat lees je op deze pagina!

 

De scooter van staal

Superman is de man van staal, en Vespa is de scooter van staal. Plaatstaal om precies te zijn, dit materiaal wordt nog steeds gebruikt om de kappen van Vespa scooters te maken. Andere fabrikanten maken doorgaans gebruik van kunststof, dat meer aan slijtage onderhevig is, en daarmee minder duurzaam is. Dit betekent wel dat deze scooters niet bepaald lichtgewichten zijn, zo voelt alles wel lekker degelijk aan.

 

Vernieuwende technologie

De Vespa Elettrica was niet de eerste elektrische scooter op de markt, toch behoort dit model tot de top in deze klasse. Dat ze wat later waren lijkt niet echt vernieuwend, tot je de specificaties bekijkt. Dan merk je dat de Elettrica technologie gebruikt die veel geavanceerder is dan die van de concurrentie. De snellaad functie valt direct op. Zo kun je even snel ‘bijtanken’ en weer de baan op. Dit vergt behoorlijk veel van de accu en het systeem, en was tot voor kort alleen beschikbaar op luxe elektrische auto’s zoals die van Tesla.

 

Veel onderdelen leverbaar

Bij onbekende merken kan het lastig zijn om vervangende onderdelen te vinden. Bij een Vespa scooter is dit een stuk eenvoudiger. De kans dat er over tien jaar nog steeds onderdelen te koop zijn voor oudere modellen is ook aanzienlijk groter dan bij kopieën het geval is. Zelfs wanneer de fabrikant Piaggio stopt met bepaalde onderdelen leveren, dan zijn er vaak diverse ‘aftermarket’ fabrikanten die gewoon door blijven gaan met de productie van onderdelen.

 

Eenvoudig onderhoud door experts

Als je liever niet zelf sleutelt, dan kun je natuurlijk ook naar een scooterspeciaalzaak gaan. Een nieuwe Vespa kopen hoeft voorlopig niet, omdat elk boutje en moertje te vervangen valt. En in tegenstelling tot Chinese scooters met merknamen die Italiaans klinken, weet een specialist precies hoe een Vespa in elkaar steekt. Veel monteurs beginnen niet eens aan de budget merken, omdat ze geen garantie durven te geven op het resultaat.

 

Hoge verkoopwaarde

Als je van plan bent een Vespa scooter te kopen om deze helemaal op te rijden, dan kom je op een gunstige prijs/kwaliteitsverhouding uit. Want je zult waarschijnlijk jaren langer op deze scooters rijden dan met vergelijkbare modellen van andere merken het geval is. Maar als je regelmatig overstapt naar een nieuw model, zoals van de LX naar de Primavera en nu weer naar de Elettrica, dan kun je de restwaarde van je oude scooter weer investeren in een nieuw exemplaar. Vespa’s kennen een aanzienlijk lagere afschrijving dan andere merken. Met andere woorden; je kunt voor je tweedehands scooter nog een mooi bedrag vangen. Zorg wel dat jouw exemplaar netjes onderhouden wordt, dan kun je deze snel van de hand doen.

 

Dat Vespa scooters ook nog eens heel mooi zijn is een kwestie van smaak natuurlijk. Maar net zoals met het Italiaanse ijs uit Italië ‘smaakt’ de originele scooter nog steeds het beste!