Een fatbike leasen: de ideale oplossing voor off-road avonturen

Een fatbike leasen: de ideale oplossing voor off-road avonturen

juni 8, 2023 Uit Door Marieke

Wil je graag off-road avonturen beleven? Dan is een fatbike leasen de ideale oplossing! Maar waar moet je op letten bij het leasen van een fatbike? En welke modellen bieden wij aan? In dit artikel behandelen we alle ins en outs over het leasen van een fatbike. Lees verder voor meer informatie.

Wat is een fatbike?

Een fatbike is een speciaal ontworpen fiets met extra brede banden, perfect voor off-road avonturen. Deze banden zijn ongeveer vier tot vijf inch breed en zorgen voor meer grip op losse ondergronden zoals sneeuw, modder of zand. Het frame van een fatbike is ook steviger dan dat van normale fietsen om het gewicht te dragen en de stabiliteit te behouden tijdens het rijden.

Als je geïnteresseerd bent in off-road fietsavonturen zonder je budget te overschrijden, kan het leasen van een elektrische fatbike precies zijn wat je zoekt. Met de optie om maandelijks betalingen te doen in plaats van upfront kosten, kun je genieten van alle voordelen die deze unieke fiets biedt zonder grote investeringen te hoeven doen. Elektrische fiets leasen mogelijkheden zijn ook beschikbaar bij veel aanbieders als alternatief voor mensen die op zoek zijn naar meer transportopties zonder hun portemonnee leeg te maken.

Kenmerken van een fatbike

Kenmerken van een fatbike

Een fatbike wordt gekenmerkt door brede banden met veel grip, wat zorgt voor optimale stabiliteit op verschillende ondergronden. Het frame van een fatbike is ook zeer stabiel en evenwichtig, waardoor het gemakkelijk is om je balans te bewaren op moeilijke terreinen. Daarnaast is de fiets geschikt voor ruig terrein en zelfs sneeuw, waardoor het de ideale keuze is voor off-road avonturen.

Fatbikes zijn uiterst stabiel en geschikt voor ruig terrein, zelfs in de sneeuw.

Als scooterliefhebber die op zoek is naar een passend model en budget kan het leasen van een elektrische bakfiets of elektrische fiets interessant zijn. Maar als je graag off-road gaat rijden en op zoek bent naar extreme avonturen, dan zou je moeten overwegen om in plaats daarvan een fatbike te leasen. Leasen biedt vele voordelen zoals geen grote investering hoeven doen upfront en altijd kunnen genieten van up-to-date technologieën zonder extra kosten.

Waarom een fatbike leasen?

Met een fatbike leasen bespaar je op de kosten van aankoop en onderhoud. Het is vaak goedkoper om te leasen dan om het model in één keer aan te schaffen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de nieuwste modellen uit te proberen zonder dat je ze direct hoeft aan te schaffen.

Een ander voordeel van het leasen van een fatbike of elektrische fiets is dat er veel flexibiliteit is in leaseperiode en opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor kortere of langere leaseperiodes, afhankelijk van jouw behoeften en budget. Bovendien biedt leasing verschillende extra opties zoals verzekering, pechhulp en vervangend vervoer, wat kan bijdragen aan meer comfortabel rijden met jouw elektrische bakfiets of fiets.

Voordelen van het leasen van een fatbike

Inclusief verzekering en onderhoudskosten, ’try before you buy’ zonder grote investering upfront en de mogelijkheid tot upgraden naar nieuwe modellen na afloop leaseperiode, zijn slechts enkele van de vele voordelen van het leasen van een fatbike. Lees hieronder meer over waarom dit de ideale oplossing is voor off-road avonturen.

 • Inclusief verzekering en onderhoudskosten

  Fatbike leasen: waar moet je op letten

 • Geen grote investering upfront nodig
 • Mogelijkheid tot upgraden naar nieuwe modellen na afloop leaseperiode

Fatbike leasen waar moet je op letten

Fatbike leasen: waar moet je op letten?

Een fatbike leasen is een geweldige optie als je graag off-road avonturen beleeft. Maar waar moet je op letten bij het leasen van zo’n robuuste fiets? Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de leaseperiode en prijs die bij jouw budget past. Daarnaast moet je ook rekening houden met onderhoud en reparaties; zorg ervoor dat dit goed geregeld is voordat je aan de slag gaat met jouw nieuwe fatbike en een operational lease aanvraag doet online.

Een verzekering voor jouw geleasete fatbike mag niet ontbreken. Het off-road terrein kan namelijk risico’s met zich meebrengen en daarom wil je goed verzekerd zijn voor eventuele schade of ongevallen. Let daarom altijd op welke verzekering inbegrepen zit bij het privé leasen van een fatbike, of regel zelf een passende verzekering als dat nodig blijkt te zijn.

Leaseperiode en prijs en lease aanvraag

Bij het financial leasen van een fatbike heb je de keuze uit verschillende leaseopties, waaronder 12, 24 of 36 maanden. Wij bieden transparante prijzen met duidelijke voorwaarden, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Bovendien is het mogelijk om de leaseperiode aan te passen op basis van jouw behoeften. Zo kun jij genieten van off-road avonturen zonder te hoeven investeren in een nieuwe fiets en de fatbike kopen niet nodig is.

Wanneer je besluit om bij ons een fatbike te leasen, hoef jij je geen zorgen te maken over onderhoud en reparaties. Dit wordt allemaal geregeld door ons team van deskundige monteurs. Voor een klein bedrag per maand ben jij verzekerd van professioneel onderhoud en snelle reparaties bij eventuele schade of pech onderweg. Op deze manier kun jij onbezorgd genieten van jouw nieuwe fiets! Een zakelijke fietslease is helaas niet mogelijk

Onderhoud en reparaties

Bij het leasen van een fatbike hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud en reparaties. Regelmatig onderhoud is namelijk inbegrepen bij de leaseprijs. Zo blijft jouw fiets in topconditie voor al jouw off-road avonturen. Onze gekwalificeerde technici zorgen bovendien voor snelle reparaties zonder extra kosten.

Daarnaast begrijpen we dat grote reparaties soms meer tijd nodig hebben en jij niet zonder fiets wilt komen te zitten. Daarom stellen wij een vervangende fiets beschikbaar tijdens deze periode, zodat jij gewoon kunt blijven genieten van jouw ritjes door de modder.

Onze service op een rijtje:

 • Inclusief regelmatig onderhoud
 • Snelle reparaties door gekwalificeerde technici, zonder extra kosten
 • Vervangende fiets beschikbaar tijdens grote reparaties

Verzekering

Bij het leasen van een fatbike is een volledige diefstalverzekering inbegrepen bij de leaseprijs. Dit biedt gemoedsrust tijdens off-road avonturen en zorgt ervoor dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Bovendien kun je na verloop van tijd zonder schadeclaims gebruik maken van een ‘no-claim’ bonus, waardoor de maandelijkse leasekosten kunnen dalen.

Voor extra bescherming is er ook nog een ‘all-risk’ optie beschikbaar om eventuele ongelukken te dekken. Zo kun je met een gerust hart op pad gaan en genieten van alles wat off-road rijden te bieden heeft.

Ons aanbod fatbikes

Ons aanbod fatbikes

Bij ons kun je een fatbike leasen voor de ultieme off-road ervaring. Onze fatbikes zijn geschikt voor elk terrein en bieden comfort tijdens lange ritten. Kies uit verschillende modellen die passen bij jouw wensen en budget.

Wij bieden fatbike leases aan in verschillende prijsklassen, zodat er altijd een optie is die past binnen jouw budget. Zo hoef je geen grote investering te doen om toch te genieten van de vrijheid die een fatbike biedt op ruig terrein.

Beschikbare modellen

Onze fatbikes zijn beschikbaar in verschillende framegroottes, zodat je altijd een perfecte pasvorm hebt. Het verstelbare zadel en stuur geven je optimale controle over de fiets en dankzij de brede banden met diep profiel heb je grip op elk terrein. Kies het model dat bij jou past en ga off-road!

Prijsklassen

Voor beginners die een fatbike willen leasen, zijn er budgetvriendelijke opties beschikbaar. Deze fietsen hebben eenvoudige maar betrouwbare functies en zijn perfect voor degenen die net beginnen met off-road rijden.

Als je wat meer geavanceerde functies wilt, dan zijn er mid-range modellen beschikbaar. Deze fietsen hebben bijvoorbeeld verbeterde bandenspanningsopties en robuuste frameconstructie die geschikt is voor zwaarder terrein.

Professionals of ervaren rijders kunnen kiezen uit high-end fatbikes met technologieën zoals hydraulische schijfremmen en verstelbare veringssystemen. Dit soort fatbikes biedt de best mogelijke prestaties op alle soortgelijke tracks van ruw terrein tot sneeuwbedekte paden.

Veelgestelde vragen over fatbike leasen

Een fatbike leasen biedt diverse voordelen voor off-road avonturiers. Zo hoef je niet in één keer een groot bedrag te betalen en kun je altijd op de nieuwste modellen rijden. Na afloop van de leaseperiode is het mogelijk om de fatbike over te nemen tegen een restbedrag.

De leaseperiode van een fatbike varieert, maar gemiddeld duurt deze tussen 24 en 60 maanden. Je kunt zelf kiezen welke periode het beste bij jou past.

Bij schade of diefstal wordt er samen met de leasemaatschappij gekeken naar een passende oplossing. Het is daarom belangrijk om goed verzekerd te zijn tijdens het gebruik van de fatbike.

Kan ik de fatbike ook kopen na de leaseperiode?

Na de leaseperiode is het mogelijk om de fatbike te kopen. Dit hangt echter af van de optie tot koop die in het leasecontract is opgenomen. De koopprijs wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de leeftijd en staat van onderhoud van de fatbike.

Hoewel er geen financiële voordelen zijn aan het leasen ten opzichte van kopen op lange termijn, biedt het wel een aantrekkelijke manier om zonder grote investeringen toch gebruik te kunnen maken van een hoogwaardige off-road fiets. Bovendien zijn veel kosten, zoals reparaties en verzekeringen, vaak al inclusief tijdens de leaseperiode.

Hoe lang duurt de leaseperiode?

Een fatbike leasen biedt flexibiliteit in de looptijd van het contract. De minimale leaseperiode is 12 maanden en de maximale periode is 48 maanden. Verlenging van het contract is mogelijk, maar gaat gepaard met extra kosten.

Als je eerder wilt stoppen met leasen dan de afgesproken periode, moet je een boete betalen die afhankelijk is van hoe ver je al in het contract zit en welke afspraken er zijn gemaakt over vervroegde beëindiging. Houd hier dus rekening mee bij het maken van je keuze voor een fatbike leasecontract.

Wat gebeurt er bij schade of diefstal?

Bij schade of diefstal van je geleasete fatbike zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder vind je een overzicht:

 • Moet ik een eigen risico betalen bij schade? Ja, meestal is er sprake van een eigen risico dat betaald moet worden in geval van schade aan de fiets.
 • Hoe wordt diefstal afgehandeld door het leasebedrijf? Bij diefstal moet er altijd aangifte gedaan worden bij de politie en vervolgens bij het leasebedrijf. Afhankelijk van de voorwaarden kan het zijn dat je nog bepaalde documenten moet aanleveren, zoals sleutels en sloten.
 • Wat moet ik doen als mijn fatbike gestolen is? Als blijkt dat jouw fatbike gestolen is, dan dien je zo snel mogelijk contact op te nemen met zowel de politie als met het leasebedrijf. Het kan namelijk zo zijn dat zij extra informatie nodig hebben om tot uitkering over te kunnen gaan.