Scooter volgen met een GPS tracker en simkaart?

mei 31, 2023 Uit Door Marieke

Het liefst zouden we er natuurlijk niet aan willen denken, maar toch kun je beter het zekere voor het onzekere nemen door het volgen van je scooter. Dit wordt ook wel tracking genoemd. Door middel van een (prepaid) simkaart kunnen er signalen worden gestuurd bij beweging. Wat komt hier allemaal bij kijken, en hoe werkt het eigenlijk? Lees nu dit artikel voor meer informatie!

Waarom je scooter tracken?

Er worden jaarlijks duizenden scooters gestolen. Helaas is het iets wat nu eenmaal gebeurt. En hoewel je natuurlijk het een en ander kunt doen om de kans hierop te verkleinen, is het toch goed om iets achter de hand te hebben wanneer het wel gebeurt. Door middel van het volgen (tracken) van je scooter, weet je altijd waar deze is en heb je dus meer veiligheid en informatie.

Werking & Gebruik

Vrijwel altijd wordt het volgen van een scooter gedaan via GPS tracking. Met een GPS tracker in combinatie met een simkaart kan er van afstand worden bekeken waar je scooter zich bevindt. Dit gebeurt bijvoorbeeld via een applicatie op je telefoon, maar kan vaak ook online via de browser.

Soms werkt een tracker via sms. Zo kun je een sms-bericht sturen om te verbinden, waarna de tracker een sms-bericht stuurt met een link om het te volgen. Een andere optie is dat je belt, waarna een verbinding tot stand komt.

Simkaart voor scooter GPS tracking

Vrijwel altijd wordt een GPS tracker gecombineerd met een simkaart, zodat er sms berichten kunnen worden gestuurd / ontvangen, of er kan worden gebeld. Bij aanschaf van een tracker zit er soms een simkaart bij, maar het is ook mogelijk dat je deze los moet aanschaffen. In het tweede geval heb je wel meer keuze en kun je zelf kiezen voor welke simkaart je kiest (in plaats van dat deze er al standaard bij zit).

Er zijn twee opties wanneer het aankomt op simkaarten voor scooter GPS tracking. De eerste en populairste keuze is het gebruiken van een prepaid kaart. Het grootste voordeel hiervan is dat een contract afsluiten niet nodig is en er geen vaste kosten zijn, waardoor je meer kostencontrole hebt. Je kunt via www.prepaidsimkaarten.nl zelf prepaid simkaarten van verschillende providers bekijken en vergelijken, en je favoriete sim kiezen.

Een andere optie is het afsluiten van een mobiele abonnement, wat vooral handig is wanneer je een makkelijke oplossing is waarbij je niet handmatig hoeft te controleren hoeveel tegoed er nog op je simkaart staat.