Heb je voor het eerst een auto gekocht? Zó verzeker je ‘m!

mei 20, 2021 Uit Door Marieke

Heb je recentelijk voor het eerst zelf een auto gekocht? Van harte gefeliciteerd. Met jouw auto ga je ongetwijfeld veel mooie avonturen beleven én van veel vrijheid genieten. Dankzij de komst van jouw auto is het plots mogelijk om overal naar toe te gaan. Je kunt eigenlijk onbegrensd van het prachtige leven gaan genieten.

Om écht van jouw auto te kunnen genieten, is het wel zaak om ‘m goed te verzekeren. Hoe je dat doet? In principe is daar één belangrijke tip voor te geven: ga autoverzekering vergelijken. Bij die tip houdt het echter niet op; in dit artikel vind je nog meer tips om jouw eerste auto te verzekeren.

Maak écht een goed vergelijk

Eigenlijk alle verzekeringsmaatschappijen vinden dat een beginnende bestuurder een verhoogd risico met zich mee brengen. Als jij op relatief jonge leeftijd jouw eigen auto koopt, ben je dus min of meer een risicogeval voor de verzekeringsmaatschappijen.

Dat zie je dan ook duidelijk terug in de premie die je moet betalen. Over het algemeen betaalt een jonge bestuurder een (veel) hogere premie dan de meer ervaren bestuurders. Uiteraard is niet altijd geheel terecht, maar het is wel iets waar je mee moet zien te dealen. Om uiteindelijk voor de laagst mogelijke premie te kunnen gaan, is het zaak om een goede vergelijking te maken. Trek hier echt even de tijd voor uit.

Let bij deze vergelijking overigens niet alleen op het prijskaartje. Ook de dekking en de voorwaarden van de autoverzekering zijn belangrijke facetten waar je goed op moet letten!

Doe een aanvraag bij jouw huidige verzekeringsmaatschappij

Waar heb je op dit moment jouw zorgverzekering lopen? Waar heb je op dit moment jouw reisverzekering lopen? En waar heb je jouw overige verzekeringen lopen? Als je al deze verzekeringen bij één maatschappij, bijvoorbeeld ASR, hebt, kun je mogelijk van een korting op jouw autoverzekering profiteren. Het is daarom zéker lonend om eens na vraag te doen bij de verzekeringsmaatschappij(en) waar je op dit moment al klant bent.