Met welke auto rijdt Max Verstappen?

februari 10, 2022 Uit Door Marieke

De motorproblemen waardoor Max Verstappen vaak langs de baan stond, zijn met zijn nieuwe auto gelukkig een stuk minder. Wat we zien zijn een hoop spoilers, grote wielen en heel veel snelheid. Ben jij ook benieuwd met welke auto Max Verstappen wereldkampioen is geworden? Lees dan verder, meer Formule 1 nieuws vind je op Gptoday.net.

Veel pk en een goede coureur winnen de race

Een grote motor is leuk, maar je hebt er niets aan als de bestuurder er niks mee doet. De motor van de Red Bull auto was afgelopen seizoen van het merk Honda. Uit het motorblok wordt ongeveer 1.000 pk gehaald. De wagen weegt minimaal 752 kilo in totaal, dat betekent dat je meer dan 1 pk per kilo hebt. Het is niet voor niks dat de auto in 2.6 seconden naar 100 km/u gaat.

Ook de afmetingen zijn van belang

Iedere Formule 1 auto is bijna even breed, dit komt doordat een Formule 1 auto maximaal 200 centimeter breed mag zijn. Deze afstand wordt gemeten vanaf de buitenkant van de wielen, wanneer deze in rechte positie staan. In tegenstelling tot de breedte is er geen maximale lengte vastgesteld. Wel is de afstand van de wielen tot aan het uiterste puntje van de vleugel vastgelegd. Dit geldt voor zowel de voor- als achtervleugel. Ook de hoogte is bepaald, net iets minder dan 1 meter. De maximale hoogte van de auto is 950 millimeter.

Nieuwe auto in 2022

De reglementen werden ieder jaar iets strenger, maar in 2022 wordt alles anders. Er wordt van alles vastgelegd over o.a. de aerodynamica. Met de nieuwe regels kan er meer close racing ontstaan. Het komt dus meer aan op de krachten en het talent van de coureurs. Deze nieuwe regels zorgen ook voor een nieuwe look bij de auto’s. Iets wat in de wagen van Max gaat veranderen is de motor, Honda heeft aangegeven zich terug te trekken uit de Formule 1.

Red bull, sporten die net iets verder gaan

Red bull heeft met de energiedranken een fortuin opgebouwd. Ze hebben zich verweven in allerlei verschillende xtreme sports. Denk aan downhill mountainbike, parachutespringen, schaatsparcours en bijvoorbeeld freestyle snowboarden. Veel records worden verbroken met Red Bull op de achtergrond, zo ook de hoogste parachutesprong.