4 tips voor het vinden van de beste autoverzekering

september 30, 2021 Uit Door Marieke

Ben jij naarstig op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Heb je bijvoorbeeld een nieuwe auto gekocht? Of ben je niet meer tevreden met de service van jouw huidige verzekeringsmaatschappij? Door voor een andere autoverzekering te kiezen, kun je bovendien ook nog eens veel geld besparen. Voldoende reden dus om direct op zoek te gaan naar de beste autoverzekering.

Tip 1: maak gebruik van een vergelijker

Een autoverzekering op Overstappen.nl vinden is de beste optie die je hebt. In deze vergelijker vind je gewoonweg alle mogelijke verzekeringen, waardoor je een snel en goed vergelijk kunt maken. Dit betekent dat je elk jaar weer de beste autoverzekering uit kunt kiezen. Zonder dat je hier zelf heel veel moeite voor hoeft te doen. Nee, deze vergelijker neemt eigenlijk nagenoeg al het werk voor je uit handen.

Tip 2: kijk goed naar de dekking

In het huidige aanbod van verzekeringen vind je drie soorten dekkingen. Het gaat hierbij om de WA autoverzekering, de WA beperkt casco autoverzekering en de WA volledig casco autoverzekering. De laatstgenoemde is de meest uitgebreide en is daarmee ook de duurste variant. De WA autoverzekering is voor alle auto’s in ons land verplicht en is eigenlijk de basic variant. Het advies is om de dekking af te stemmen op de leeftijd en waarde van jouw auto.

Tip 3: let niet alleen op de premie

Ga je autoverzekering met elkaar vergelijken? Dan kijk je mogelijk al snel naar uitsluitend de premie. Dat is inderdaad bijzonder verleidelijk, maar het is ook iets wat wij af kunnen raden. Het gaat bij een verzekering namelijk niet alleen om de premie, maar ook om de bijbehorende voorwaarden. Ga daarom de gehele polis goed na en richt je echt niet alleen op de premie.

Tip 4: kijk goed naar de maatschappij

Een autoverzekering afsluiten gaat via de hierboven genoemde vergelijker bijzonder makkelijk. Voordat je de verzekering daadwerkelijk afsluit, is het advies om nog even goed naar de verzekeringsmaatschappij te kijken. Voldoet deze maatschappij aan jouw verwachtingen? En zijn andere klanten tevreden over deze maatschappij? Doe ook hier enig onderzoek naar.