Scooter opvoeren, wel of niet doen?

augustus 26, 2022 Uit Door Marieke

Je hebt het idee om je scooter opvoeren? Dit kan in sommige gevallen een goed idee zijn, maar zitten er ook voordelen aan vast? Of misschien zelfs wel een soort risico’s? Want het rijden op een scooter, is namelijk een heerlijk gevoel. Je kunt genieten van de omgeving, de frisse wind die door je haren heengaat. En dat laatste wordt alleen maar meer, zodra je de scooter opvoert.

Precies daarover gaan wij je in deze blog meer vertellen, zodat jij een verstandige keuze kunt maken.

Hieronder lees je er meer over:

Scooter opvoeren dit zijn de risico’s!

Een scooter opvoeren, is op het eerste oog opslag erg leuk, want natuurlijk gaat je scooter veel harder dan is toegestaan. Zo’n scooter wordt namelijk als opgevoerd beschouwd, zodra je apparaat sneller loopt, dan de toegestane constructiesnelheid. De boetes liegen er, dan ook niet om en dit worden jaarlijks vaak ook hoger en hoger.

Uiteraard heb jij je als rijder van deze opgevoerd voertuig je aan enkele spelregels te houden. Wanneer je op een zogeheten: bromscooter rijdt mag deze op de openbare weg 45 km/u lopen, wanneer je toch door de politie er wordt uitgepikt. En je moet zelfs op de rollerbank? Dan mag deze tot maximaal 50km/u gaan.

Rijd je bijvoorbeeld: op een snorfiets? Dan mag deze op de openbare weg 25 km/u rijden.

Het is, dan ook zo dat de meeste scooters in het buitenland worden geproduceerd neem, hierin: Vespa als een voorbeeld, die rollen vanuit Italië van de band af. Zodra de scooters, vanuit de fabriek komen kunnen ze hogere snelheden bereiken, zoals het eigenlijk was bedoeld door de fabrikant.

Dus eigenlijk, is het opvoeren van je scooter letterlijk gezien de begrenzing eraf halen. Heb je hier interesse? Dan bevelen wij je altijd aan om dit door een zogeheten: expert te laten doen, zoals: Fast Furious scooters.

Zelf je scooter opvoeren?

Uiteraard, wanneer je handig genoeg bent kun je er ook voor kiezen om zelf je scooter opvoeren, echter is het wel handig om met een aantal zaken rekening te houden. Allereerst, bevelen wij je aan om je werkplaats ten alle tijden netjes en schoon te houden. Een opgeruimde werkplek creëert namelijk rust in je hoofd, waardoor je gemakkelijker het overzicht kunt bewaren. Daarnaast, is het ook resultaat bevorderend om volgens je eigenwerkwijze te werk te gaan, hierdoor loopt alles precies, zoals jij het voorogen hebt.

Ook is het belangrijk tijdens het scooter opvoeren om je gereedschap gelijk weer weg te leggen, daardoor raak je niets kwijt. En heb je die ene sleutel toch nodig? Dan heb je hem gelijk in de buurt. Voorderest, is het ook handig om één ding tegelijk te doen, want anders ga je overal heen en weer vliegen en kun je grote fouten gaan maken.

Tenslotte, is het tijdens he scooter opvoeren het ook belangrijk om zo min mogelijk afleiding te hebben. Doe lekker een muziekje in sleutel wat aan je trouwe tweewieler.

Veel succes!