Vespa scooter leasen? Wat zijn de voordelen?

Vespa scooter leasen? Wat zijn de voordelen?

oktober 18, 2020 Uit Door Stefan Draaisma

Wil je een nieuwe scooter kopen maar kun je geen keuze maken? Je zou het liefste een Vespa bestellen, maar die ligt boven jouw budget. Je wilt ook weer niet kiezen voor een goedkope kopie, omdat je bang bent voor uitval en hoge onderhoudskosten. Zuchtend bezoek je weer de scooterspeciaalzaak online en klik je langs alle merken, modellen en technische specificaties, terwijl je af en toe de bankieren app opent om je saldo te checken. Je kunt natuurlijk ook een Vespa scooter leasen, hier zijn de voordelen van kopen op afbetaling.

 

Je mag helemaal zelf kiezen

Bij een Vespa scooter leasen zal de geldverstrekker het bedrag ophoesten, je zult vervolgens dit bedrag met rente terugbetalen. Hoewel er vaak gedacht wordt dat de scooter ‘van het leasebedrijf is’, klopt dit niet. De scooter is wel degelijk jouw eigendom, er is gewoon een externe partij die het bedrag tijdelijk voorschiet. Dit betekent dat je zelf jouw ideale Vespa scooter kunt samenstellen met alle extra opties die je wenst. Heb jij een bizarre combinatie voor ogen om een unieke scooter te bouwen? Niemand houdt je tegen, de leasemaatschappij kijkt alleen naar de euro’s, niet naar jouw persoonlijke voorkeuren.

voordelen leasen vespa scooter

Leasen kan ook kopen zijn

Je kent het concept ‘leaseauto van de zaak wel’. Dit zal doorgaans een ‘operational lease’ zijn. Het bedrijf wordt niet fiscaal eigenaar van de auto, wat belastingtechnisch voordeel kan bieden. Maar aan het einde van een leasecontract moet het bedrijf de auto weer inleveren. Dit is niet het geval met een ‘financial lease’, een constructie die vooral populair is bij particuliere klanten. Dit is gewoon een andere term voor kopen op afbetaling. Je wordt direct juridisch eigenaar van de scooter, dat iemand anders het geld heeft voorgeschoten doet daar niets aan af. Het is jouw bezit, je moet uiteraard wel netjes de schuld aflossen.

 

Duidelijke meerkosten

Laten we er geen doekjes omheen winden; bij een Vespa scooter leasen zul je extra rente moeten betalen. Hoe langer de looptijd van het contract, des te hoger de meerprijs zal uitvallen. Omdat je bij aanvang direct kunt berekenen wat de totale kosten zijn, weet je ook precies wat je voor de scooter moet betalen. Er zijn geen verrassingen, een percentage is een percentage. Op basis van jouw inkomen en besteedbaar budget kun je nauwkeurig berekenen welk termijn jou het beste uitkomt.

vepsa scooter lease koop

Je hoeft niet te wachten

Als je te ongeduldig bent om geld te sparen om een mooie, nieuwe scooter te kopen, dan is dit te wijten aan jouw karakter. Als jouw oude scooter het begeeft wordt je verplicht om snel een keuze te maken. Je wilt een nieuwe Vespa kopen, maar die is eventjes te duur. Dan maar een goedkopere kopie? Die is toch minder mooi, de kwaliteit is minder en de restwaarde nihil. Dat is weer zonde van het geld. Dit geldt ook voor vervangend vervoer wat altijd geld zal kosten. Met een leasecontract kun je snel op de scooter van je dromen rijden zonder (dure) tussenstappen.

 

Wist je dat er naast leasen in termijnen ook de optie bestaat voor betalen in drie aflossingen zonder rente? Informeer direct naar de mogelijkheden, misschien is dit voor jou de beste oplossing.